collectie
over mv bags

 

over MVbags

In 2008 is Meina Vroom haar eigen label MVbags begonnen. Het label staat voor unieke
en praktische vrouwen- en mannentassen.
De ontwerpen hebben een strakke vormgeving, gemaakt van leer of latex of een combinatie van beide materialen. De tassen worden in eigen atelier vervaardigd. De collectie kenmerkt zich door functionaliteit, eenvoud en opvallende detaillering. Aan de binnenkant van de tas wordt ook veel aandacht besteed; fraaie, kleurige en soms geborduurde voering, een haakje voor de sleutels en verschillende opbergvakken geven het geheel een luxe uitstraling. De tas is uitermate geschikt voor de werkende vrouw/man.

“Mijn liefde voor leer is al op jonge leeftijd begonnen. Van mijn eerste salaris kocht ik een leren kledingstuk. Toen het uit de mode raakte kon ik het niet weggooien en maakte er mijn eerste tas van. Dat leer eindeloos lang mee gaat, vind ik nog steeds aantrekkelijk”.
 

De tubebag is gemaakt van fietsbinnenband (latex), een recycleprodukt. De tassen hebben een stoere uitstraling en zijn nagenoeg onverwoestbaar.
Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun eigen bijdrage aan de groeiende afvalberg. Het dier- en milieuvriendelijke project blijkt aantrekkelijk en succesvol. Inmiddels hebben ook veganisten hun weg naar MVbags gevonden.

MVbags ontwerpt ook in opdracht. Daardoor is het mogelijk een tas naar uw wensen te ontwerpen. Dit kan voor verschillende gelegenheden zijn; bijvoorbeeld een chique ontwerp voor een trouwerij, een casual ontwerp voor dagelijks gebruik of anderszins. Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag, mail naar info[a]mvbags.nl.

MVbags is door de 'Stichting Hester van Eeghen Leather Design' gevraagd een ontwerp te maken. De Stichting, die 10 jaar geleden door Hester van Eeghen werd opgericht, heeft als doel de kennis van het leerambacht te behouden en het uitstervende leervak in Nederland te stimuleren en beginnend talent een kans te geven. Meer dan 30 ontwerpen zijn in samenwerking met de Stichting en het Tassenmuseum Hendrikje begin 2010 een aantal weken in de tentoonstelling 'Dine & Date te zien geweest. Daarna een periode in het Kunstcentrum Haarlem.
Nieuwsgierig naar het ontwerp van MVbags? Klik hier.

 
 
 

.
.
.